Psst, redaktor Cosma otevírá svůj vánoční black book!
Foto: Gabriela Knýblová
Foto: Gabriela Knýblová
Na kameni mletá mouka, chemicky neostřená. Mléčné výrobky a vejce od lokálních farmářů. Třtinový cukr a med, výběrové ořechy, domácí zavařeniny. Pokud si takhle poezii představujete i vy, nejvyšší čas poznat svoji novou oblíbenou básnířku.
A třebaže kuchařku a pekařku Vanessu Vůjtkovou už můžete ze stran Cosmopolitanu dobře znát, možná nevíte, že si u ní nyní lze objednat cukroví, které je jednoduše out of control. Dá si někdo linecké, rohlíčky, marokánky, úly, Masarykovo, anebo třeba kuličky?
Vanesse můžete napsat na vujtkovavanessa@gmail. com, popřípadě zavolat na +420 724 284 428. Není zač!
Vanesso, které cukroví se podle tebe podceňuje?
Marokánky.
A které naopak přeceňuje?
Cokoliv plněné pařížským krémem.
Tvůj nepopulární názor, když dojde na pečení.
Všechno nemusí vypadat dokonale. Pokud vás pečení stresuje, kupte si hotové těsto, otevřete víno a možná se přistihnete, že vás to najednou začíná bavit.
A na vánoční tradice obecně.
Velká rodinná setkání a taky vánoční úklid – ten by měl být protiprávní.
Posloucháš při pečení koledy?
Ano, jsem totální vánoční skřítek!
Jakým vánočním dárkem se podle tebe nedá nikdy nic zkazit?
Lahví šampaňského, nebo čímkoli z Tekly! Jejich župan je můj go-to dar a prozatím si nikdo nestěžoval.
Dejme tomu, že jsi byla letos hodná, a Ježíšek proto souhlasí, že ti splní jedno přání. O co si mu napíšeš?
Chatičku na jihu Francie!
Cestuješ po světě, půl roku trávíš v Dánsku… Oblíbila sis nějaký zahraniční vánoční zvyk?
Už jsi zkusil mince pies?
Zpět k cukroví! Kdy je nejzazší termín na to, aby si ho u tebe lidé objednali?
Do 28. listopadu, prosím!
A „shippuješ“ do všech koutů země?
Primárně předávám v Ostravě a v Praze. Loni jsme zvládli i předání v Brně na dálnici a jedna krabice doputovala se zákaznicí až do Mexika. Takže stačí napsat a něco spolu vymyslíme!