Novoroční big dip energy aneb Silvestrovské občerstvení snadno a efektně!
FOTO: LAURA MURRAY, DIPY POCHÁZEJÍ Z KNIHY BIG DIP ENERGY OD ALYSE WHITNEY
FOTO: LAURA MURRAY, DIPY POCHÁZEJÍ Z KNIHY BIG DIP ENERGY OD ALYSE WHITNEY
Už od dětství miluji dipy… Oficiální královnou v jejich přípravě jsem se ale stala až v roce 2017, kdy jsem uspořádala první „dipový“ večírek, a tak započala tradici. Od té doby je tato událost vždy lepší a velkolepější. Přibývají recepty, přátelé i nezapomenutelné okamžiky. Třeba když můj nejlepší kamarád Joel spustil požární alarm, protože mu spadla kuchyňská chňapka do dipu, který byl v troubě, nebo ten rok, kdy jsme do mé mini newyorské garsonky nacpali 36 lidí! Loni jsme zase poslouchali emo jamy z počátku 80. let, zpívali vánoční písničky a přiťukávali si pečivem cannoli. Letos, při příležitosti šestého výročí této tradice, se s vámi podělím o některé z největších hitů, které najdete v mé připravované kuchařce Big Dip Energy. Vaše Alyse.
Ingredience:
Vyberte, co budete namáčet
A příprava? Snazší už být nemůže!
Stačí vše smíchat ve velké míse pomocí
elektrického mixéru nebo metličkou.
Pak to naaranžujte na stůl a připravte se
na slova chvály od všech přítomných.
Ingredience
Vyberte, co budete namáčet
Dobrá zpráva je, že příprava zabere asi 10 minut (pokud se nerozhodnete péct si vlastní cannoli nebo kokosové rohlíčky). Ve středně velké míse smíchejte ricottu, mascarpone, moučkový cukr a vanilkový extrakt s nastrouhanou kůrou a šťávou z pomeranče, ať už vařečkou nebo lžící, chcete-li ale dosáhnout hladší konzistence, vezměte si na pomoc elektrický mixér. Nakonec vmíchejte čokoládové lupínky (a trochu si jich nechte na ozdobu).
Vyberte pěknou designovou misku, dip do ní přendejte a posypte ho zbývajícími čokoládovými lupínky i štědrou dávkou vločkové mořské soli. Se zdobením si klidně trochu pohrajte, použít můžete třeba nasekané pistácie, kousky arašídového másla nebo posypkové směsi, které se prodávají v obchodech. Před podáváním nechte dip ještě půl hodiny odpočinout.
Ingredience
Vyberte, co budete namáčet
Všechny ingredience dejte do velké mísy a dobře je promíchejte. (Abyste si neušpinili ruce nebo prkénko, můžete kimchi nakrájet kuchyňskými nůžkami přímo do dipu.) Hotový dip přendejte do servírovací misky a posypte nakrájenou natí z jarní cibulky.