Konec nudným chlebíčkům
Archiv Koenigsmark
Archiv Koenigsmark
Řídí podnik s více než osmdesáti zaměstnanci, vymýšlí nové koncepty, a přesto dokáže dohlížet na každý detail. „Jsem generální ředitelka, ale někdy mám pocit, že jsem spíš Ferda Mravenec,“ směje se Tereza Vlasáková Březovská. Ve Ventura Group zastřešuje nejen manažerskou agendu, ale zvládá být i personalistkou, organizátorkou, koordinátorkou, food stylistkou, a když je třeba, tak i skladníkem. „Beru to tak, že firma je jako rodina – a v rodině si přece taky navzájem pomáháme.“
„Hosty už nebaví si objednávat stále stejné kanapky, okoukané minidezerty a nudné chlebíčky,“ vysvětluje Tereza, proč se svým týmem zamířila mimo osvědčený repertoár. Tak vznikl koncept Lahodných krabic. Tato elegantní patra s ručně aranžovanými delikatesami si můžete poskládat podle svého gusta. Od výběrových uzenin, přes sezónní zeleninu po nadýchané dezerty. Hodí se jak do kanceláře na porady, tak domu na oslavy či na piknik do přírody. „Často nás inspirují samotní klienti, když nám napíšou: A nemáte náhodou toto či ono? Jako třeba teď piknikové půl-patro, ideální do síťovky do přírody. Taky milujeme vytvářet sezónní krabice, třeba mikulášskou nebo vánoční,“ vypočítává Tereza.
Pro ty, kteří chtějí spojit chuť, styl a zároveň být mobilní, je tu další hit – Deli_troli. Designový vozík plný vybraných pochoutek, který se dá snadno přesouvat. Je ideální pro svatby, firemní akce, showroomy i netradiční rauty. „Lidé dnes chtějí jíst bez kompromisu, ale taky bez toho, aby hledali místo, kam odložit talíř. A chtějí u toho být elegantní,“ vypočítává Tereza. „Proto kornoutky plné sýru, prosciutta, grissini, ovoce nebo oříšku stylově nahrazují klasické rautové stoly. A navíc dáte lidem svobodu výběru, každý si nabere to, co opravdu chce.“
Jedním z posledních nápadu, který doslova zvedl obočí i chuťové pohárky hostu, jsou deli skleničky – lahůdky servírované v designových sklenkách. Od ovocného salátu pres delikátní mix uzenin, sýru a oříšku až po špíz s hovězím tatarákem. „Ve skleničce přece nemusí být jen prosecco, ale klidně perfektně naservírovaný hummus nebo poctivé tiramisu. Stačí si jen vybrat číši, zakousnout a korzovat. Jen pozor: Netřepat, nemíchat!“ doporučuje Tereza.
Společnost Ventura Group dnes čítá několik podniků – od tradičního výčepu Nudle pres ikonický Restaurant Anděl až po bistro Hravá čočka, které přináší svěží přístup ke stravování rodin s dětmi. Přestože každý podnik má svůj vlastní styl, jedno mají společné: ženskou energii. „Můj tým je složený převážně z žen – provozní, manažerky, kuchařky, marketing. Máme tah na branku, cit pro detail a přirozený smysl pro multitasking,“ pochvaluje si Tereza.
A co chystá dál? „Chtěla bych rozšířit koncept Čočky a zároveň dál rozvíjet catering – směrem k hravosti, lehkosti a eleganci. Možná i další vlastní produkty. A hlavně chci, aby všichni naši hosté byli spokojení a viděli, že opravdu děláme věci od srdce a s chutí.“