O level lepší Silvestr? Vsaďte na některý z těchto koktejlů
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Přelom roku si žádá pořádnou párty! A tím pořádnou nemáme na mysli, že si na ni druhý den nebudete pamatovat. Naopak! K tomu, abyste na letošní Silvestr vzpomínali rádi vám stačí za a) skvělá společnost a za b) perfektní občerstvení zahrnující originální koktejly. Vybrali jsme pro vás několik receptů, které jsou snadné na přípravu, ale o to lepší na chuť. Připravte se, tahle noc bude legen... počkejte si!
Spojte nejlepší přátele a výborné koktejly a vznikne vám velká noc, která si žádá o zopakování. V astro kruzích se navíc šeptá, že nám příští rok přinese hodně pozitivních věcí, tak co to oslavit už teď? Drinky, které jsme pro vás vybrali, obsahují ty nejlepší ingredience a navíc skvěle vypadají na fotkách. Tak na zdraví!
Do shakeru dejte 4 cl brusinkové šťávy, 2 cl limetkové šťávy a 2 cl Cointreau. Shaker naplňte do 3/4 ledem a pár sekund protřepávejte. Přelijte do koktejlové skleničky a ozdobte limetkou.
V rendlíčku zahřejte rum, mléko a Bartida Vaječňák na 80 °C. Drink přelijte do nahřáté sklenice, doplňte kopcem domácí šlehačky a posypejte strouhanou čokoládou.
Připravte si punčovou směs: smíchejte 2 šálky cukru, 2 šálky vody, 1 šálek citronové šťávy a 2 šálky oloupaných, najemno nakrájených okurek. Každý koktejl připravíte smícháním 12 cl punčové směsi, 6 cl citronové šťávy a 6 cl ginu. Přidejte drcený led, dolijte sodovkou a odzobte plátkem okurky.
Smíchejte 1 díl whiskey a 1 díl sirupu z krvavého pomeranče (např. Monin), přelijte do nízké sklenice s ledem. Dolijte 3 díly Cordon Rouge Rosé od Mumm. Ozdobte sušeným plátkem pomeranče.
Ve vinné sklenici plné ledu smíchejte 2 díly Campari, 3 díly prosecca a 1 díl sody. Chybět nesmí ani plátek pomeranče!
Koktejlový shaker naplňte do tří čtvrtin ledem. Přidejte 3 cl ginu, 1 lžíci moučkového cukru a 2 lžičky citronové šťávy. Protřepejte, přelijte do skleničky a dolijte šampaňským.
Smíchejte panák 6x destilované vodky Amundsen s 15 cl zázvorové limonády Fenimans a limetkou. Přelijte do designových hrníčků nebo sklenic a ozdobte podle fantazie.
V shakeru smíchejte led, 8 cl tmavého rumu, 16 cl ananasového džusu, 4 cl pomerančového džusu a 4 cl kokosového mléka. Protřepejte a nalijte do sklenic.
V shakeru smíchejte led, 6 cl tequily, 3 cl triple sec likéru a 3 cl limetkové šťávy. Přeceďet do sklenice s ledem a osoleným okrajem. Přidejte kapku Blue Curacao, čímž dodáte koktejlu barvu a jako třešničku nakonec ozdobte limetkou.
Do vysoké sklenice s ledem nalijte 4 cl japonského Roku Ginu, přilijte 12 cl tonicu Fentimans a přidejte 6 plátků čerstvě nakrájeného zázvoru. Hotovo!
Do shakeru dejte 8 cl vodky Belvedere Ginger Zest, 4 cl čerstvé ananasové šťávy, 2 cl čerstvé citronové šťávy, 2 cl medového sirupu (např. Monin) a pár kapek bitter likéru Angostura Bitters. Přelijte do sklenice s ledem.
Smíchejte 4 cl Božkov Republica Exclusive s 15 cl zázvorové limonády Fentimans, ozdobte limetkou a máte hotovo!
Rádi byste koktejl bez alkoholu? Není problém: Do vinné skleničky nalijte Crodino Biondo Spritz (typická kořeněná hořkosladká chuť), nebo Crodino Rosso Spritz (lehce trpké aroma červených pomerančů). Doplňte ledem a dolijte sodou. Ozdobte plátkem pomeranče.